Ordbog             

Fritekst søgning :

Stikord Beskrivelse
beskøjt
(-en, -er): Kaldes også for skibsbrød og skonrogger. Dobbeltbagte el. hårdt bagte rug- el. hvedetvebakker el. kavringer. Der tilsættes ikke salt for at undgå, at de tørrede kiks skal tiltrække fugtighed til søs. De bages inden gæringen er helt færdig i dejen. Efter første bagning flækkes de inden anden bagning.
ship's biscuit.
[VMEY]
Slang (Flådesprog): at give beskøjt = bedømme, give karakter efter øvelser.
E. hol. beschuit = biskuit. Folkeetymologi har: bis coctus = to gange kogt.
[H&S76 p.15, H&S77 p.142, HAR, ODS, ODSS1, Søens F.]
"Om bord i skibe på langfart fik man nogle frikadeller, der var lavet af salt kød og knuste beskøjter. De kunne smage godt, men når de var kolde, var de meget hårde."
[Larsen 2001 p.43]  Kilder