Ordbog             

Fritekst søgning :

Stikord Beskrivelse
kostforplejning
(-en, -er): Kosten om bord på OLDENBORG, 1672:
"Folkene kunne efter daglig sædvane om morgenen efter bedetimen og om eftermiddagen og aftenen, såsnart madklokken ringede ved kahytten, sætte sig 7 og 7 ved en bakke og mætte sig tilstrækkeligt tre gange om dagen med gode retter. Levnedsmidlerne bestod af godt, både fersk og saltet oksekød, svinekød og fårekød, god stokfisk og klipfisk, byggryn, hvide, grå og grønne ærter, hvid og grøn hollandsk ost, dertil godt smør og holdbart bagte tvebakker. Der var ligeledes meget mel, så man undertiden kunne bage frisk brød. Ved siden af havde folkene en god slurk øl og om morgenen og aftenen også en portion brændevin." [COR p.43]
catering // meals supplied.
[SML94 p.102]  Kilder